Новини

Предстои обявяване на покана за проектни предложения на Фонда за сътрудничество на ЦЕИ за 2025 г.

От Централноевропейската инициатива съобщават, че в началото на месец юни тази година предстои да бъде обявена покана за проектни предложения на Фонда за сътрудничество на ЦЕИ за 2025 г. Сдруженията и организациите, които вече имат или желаят да разработят свои идеи за проекти и дейности в сферата на младежкото овластяване, биха могли да се възползват от тази възможност.

Прочети още...

Осемнадесети международен фолклорен конкурс „Пауталия” 2024

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Осемнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2024, който ще се проведе в периода 5 – 7 юли 2024 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината – инж. Огнян Атанасов.

Прочети още...

Европейска седмица на младежта 2024 в Кюстендил

В рамките на Европейска седмица на младежта 2024, читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще организира поредица от инициативи „Европа чува твоя глас”,  с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +”,  ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ.
На 17 април ще се проведат информационна кампания и Симулация на кампания "Избори за ЕП".

Прочети още...

Читалище „Братство” проведе инициативи в рамките на Европейска седмица на младежта 2024

На 17 април 2024 г., НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил, като Евродеск точка за региона, стартира Европейската седмица на младежта с поредица от инициативи. В центъра на гр. Кюстендил се проведе  информационна кампания, промотираща изборите за Европейски парламент, посланията на Европейската комисия и Европейския парламент за това колко е важно да се гласува и възможностите за мобилност, които предлага „Европейски корпус за солидарност”.

Прочети още...

Приключи изпълнението на проект „Изкуство и култура за всички"

НЧ „Братство 1869" гр. Кюстендил съвместно с НЧ „Васил Левски 1965“ успешно реализираха проект "Изкуство и култура за всички". Проектът е по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, Приоритетна ос: Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (фокус върху роми) и е финансиран по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Прочети още...

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)