Новини

Стани студент в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ гр. София

Университетът предлага на кандидат-студентите обучение в атрактивни специалности – редовна и задочна форма на обучение в ОКС „Бакалавър” и ОКС „Магистър”.
МГУ – София предлага:
✔Задълбочена инженерна подготовка, с приложение във всички индустрии - геоложки, минни, компютърни и електромеханични специалности;
✔ Високоплатени специалисти;
✔ Международно призната диплома;

Прочети още...

Национално състезание за доброволци

На 7 юни 2023 г. в спортен комплекс „Осогово“ гр. Кюстендил се проведе Национално състезание за доброволци от 16 до 18 години.
Членове на Центъра за младежко консултиране „ЕС на младите“ създаден по проект на читалище „Братство 1869“ взеха участие в събитието.

Прочети още...

Класически концерт на музиканти от САЩ и България

На 19 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Класически концерт с участието на музиканти и преподаватели от САЩ и България.
Концертът е в рамките на десетото издание на Международната камерна музикална академия, която се организира от читалище „Братство 1869“ съвместно с Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961“.

Прочети още...

Завърши Десетата международна камерна музикална академия

С Галаконцерт на 28 май завърши Десетата международна камерна музикална академия – Кюстендил 2023. В нея взеха участие студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет – САЩ и ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил и София.
В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство, фотография и се запознаха с богатото културно историческо наследство на гр. Кюстендил и региона.

Прочети още...

СТАРТИРА ДЕСЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

Десетото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 16 до 29 май 2023 г. в гр. Кюстендил. Организатори са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил. Изпълнителен директор е Иван Андонов, а програмен координатор – Лиса Нелсън.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)