Новини

Доброволческа кампания под надслов “Библиотеката – достъпна за всеки”

Стартира доброволческа кампания под надслов “Библиотеката – достъпна за всеки” по проект Доброволческа акция “Прочети книга”, реализиращ се от Сдружение “Младежки общински съвет - Кюстендил”, с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2011 -2015), администрирана от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.


5 броя шкафове за книги са поставени в пет училища в град Кюстендил. Всеки един от рафтовете съдържа 30 книги, информационни материали и брошури за доброволчеството. Тези книги ще могат да се взимат от ученици на библиотечен принцип за срок от 1 седмица без заплащане, като на всеки месец чрез ротационен принцип книгите във всяко едно училище ще се сменят с тези от друго училище. Вземането и връщането на книги ще бъде възможно само по време на голямото междучасие.
Книгите нужни за осъществяване на тази дейност са подбрани от библиотечният фонд на читалище „Пробуда - 1961” на база на инфромация за интереса на читателите.
Целта е да се стимулира интереса на младежите към четенето, както и да им се предостави литература, различна от класическите български творби, залегнали в учебният процес.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)