Новини

Национално състезание за доброволци

На 7 юни 2023 г. в спортен комплекс „Осогово“ гр. Кюстендил се проведе Национално състезание за доброволци от 16 до 18 години.
Членове на Центъра за младежко консултиране „ЕС на младите“ създаден по проект на читалище „Братство 1869“ взеха участие в събитието.

Националното състезание бе открито от г-н Иван Андонов, ръководител на проект „ЕС на младите“, Договор №: 2022-3-BG01-KA154-YOU-000100523, съфинансиран от Европейския съюз, Програма „Еразъм+“ и председател на читалище „Братство 1869“. Той приветства младите хора, за това че са се отдали на най-голямото добро – доброволчеството, и им пожела успех в надпреварата.
Участие в състезанието взеха 8 отбора от различни общини в България.
След покриване на изискванията по регламент и в крайното класиране на първо място бе класиран отборът на община Кюстендил, второ място завоюва отборът на община Велинград, а трето – отборът на община Опан.
Гости на събитието бяха заместник директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил и Светослав Василев - секретар на община Кюстендил. Организатори бяха Сдружение "Национална асоциация на доброволците в Република България“ и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи.


   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)