Новини

Рая Сръндева и Валентин Крумов разделиха първото място в анкетата за "Спортист на годината" в Кюстендил

Рая Сръндева от клуба по естетическа групова гимнастика "Велбъжд" и Валентин Крумов от шотокан карате клуб "Шампион" са спортисти на 2022 година на Кюстендил. Двамата събраха равен брой точки в анкетата сред местните журналисти и спортни клубове и разделят първото място. Трета в допитването е Ралица Михайлова от клуба по художествена гимнастика "Велбъжд".

Сръндева беше част от националния отбор на България, който спечели сребърен медал на Световното първенство за девойки в Грац (Австрия) в края на ноември.
Крумов завоюва бронзов медал при мъжете на кумите в категория кумите опън и спечели отборната титла до 21 години на Европейското първенство по карате шотокан в Суботица (Сърбия) през април, а през октомври на Световното първенство в Карлови Вари (Чехия) той заслужи сребро при младежите до 21 години на кумите в категория до 78 килограма и бронзово отличие при мъжете на кумите в отборната надпревара.
За отбор на Кюстендил беше избран тимът по естетическа групова гимнастика "Велбъжд".
Най-добрите спортисти на Кюстендил награди кметът на общината Петър Паунов, а председателят на Общински съвет Иван Андонов връчи приза на отбора на 2022 година.
Церемонията беше съпроводена с демонстрации на различни видове спорт, представени от възпитаниците на спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил.

Източник: bta.bg

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)