Новини

СТАРТИРА КОНКУРСЪТ ЗА ОТЛИЧИЯТА В ИНИЦИАТИВАТА НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НАГРАДА „ДЖОН АТАНАСОВ“ – 2021 ГОДИНА

На 10 юни 2021 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов – създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва на млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки за техните изключителни постижения в световен мащаб.
Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещите в областта на компютърните науки научно-изследователски институти и мултинационални компании в света.
Участниците в конкурса за наградата през 2021 г. ще се съревновават за отличия в следните категории:
1. Награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България;
2. Две Грамоти „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – първата за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информатика и втората за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информационни технологии.
3. Грамота „Джон Атанасов – проект с голям обществен принос“.
4. Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.
5. Грамота „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти”.
Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и експерти.
Крайният срок за кандидатстване за отличията в отделните категории на Наградата „Джон Атанасов“ е 5 септември 2021 година.
Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на президентската институция.
Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239207 и 02/9239393, и на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)