Новини

„ПРЕДИЗВИКАЙ СЕ С КАУЗА” ОБЕДИНЯВА ХИЛЯДИ ХОРА В ПОДКРЕПА НА ДОСТЪПА ДО КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

Първото издание на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза” ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. Целта на събитието е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство.

Събитието се организира от фондация „Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, а медиен партньор е НПО порталът.
Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време през деня на 30 май.
Регистрация и отбори
Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, които са готови да се впуснат в „Предизвикай се с кауза” трябва само да се регистрират предварително на сайта на събитието – zaednovchas.bg/sport/ и да попълнят кратък формуляр. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор.
Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа на “Заедно в час”. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. За събитието желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово, като втория вариант намалява цената на билетите и увеличава възможността за приятно прекарване и позволява събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг активности.
Предизвикателства за ученици
Учениците под 18 години и всички деца се регистрират за “Предизвикай се с кауза” без заплащане на билет дарение, като това позволява да се включат заедно със своите семейства или съученици в спортното събитие. В партньорство с Chair Up и в рамките на “Предизвикай се с кауза” са предвидени за учениците и специални надъхващи упражнения за тренировка у дома, с които да подготвят за предизвикателството, но и да се борят със заседяванетоването около дистанционното обучение.
Посланиците
„Предизвикай се с кауза” вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично предизвикателство в събитието. До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, бившият волейболист Любо Ганев и други. В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите предизвикателства, процеса на тренировка и съвети за подготовка в различните спортни категории.
Томбола с награди
Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза” автоматично включва и записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите до момента са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за преживявания, спортни артикули и др. Те са осигурени от AMG Publishing, Stanimira Chocolate House, Utopia Forest и др. Информацията за наградите непрекъснато се допълва и е достъпна на сайта на събитието.
Източник: Фондация Заедно в час

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)