Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА БЕЗПЛАТНО 30-ДНЕВНО ПЪТУВАНЕ В ЕВРОПА

Това лято 15 000 млади европейци ще имат възможността да пътуват из Европа, за да опознаят богатото културно наследство на континента, предаде пресслужбата на Европейската комисия.
Това ще се случи благодарение на нова инициатива на Европейския съюз, наречена "Открий ЕС" (DiscoverEU). Пътуванията са платени с 12 милиона евро от бюджета на ЕС.

Участниците могат да пътуват в рамките на 30 дена и да посетят между една и четири чуждестранни дестинации.
Заявките за участие ще се приемат през юни на сайта на Европейския младежки портал. Желаещите да участват трябва да имат навършени 18 години към 1 юли тази година. Участниците ще бъдат подбрани от жури. В зависимост от това колко средства останат след летните пътувания до края на годината ще имат нова възможност за кандидатстване. Повече подробности ще бъдат съобщени на посочения сайт в средата на този месец.
По-мащабната идея зад инициативата, която идва от двама германци, Винсънт-Имануел Хер (29 г.) и Мартин Шпеер (31 г.), е всеки млад човек в ЕС да получи за 18-ия си рожден ден ваучер за едномесечно пътуване в цяла Европа, който да е валиден шест години.
Повече за инициативата можете да прочетете тук.

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)