Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

СТИПЕНДИИ „ИДИ, УЧИ И СЕ ВЪРНИ” НА ТУК-ТАМ

Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” на Тук-Там подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България.
През 2018 ще се проведе третото издание на Фонда, в което чрез конкурс ще раздадем нови три стипендии – всяка в размер на 10 000 лв. Кандидатствай и ти!
Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” е дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструменти за развитието на страната.

След успешно завършване на магистратурата, си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Тук-Там ще ги подкрепя в бъдещото им професионално развитие и ще ги включи в общността си от млади професионалисти с опит и образование в чужбина.

За да вземете участие в конкурса, трябва да отговаряте на следните условия:

Имате българско гражданство;
Притежавате бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2013 и 31 юли 2018 г.;
Може да предоставите потвърждение за прием в университет към 15 август 2018 с начална дата на курса на обучение през 2018 г.;
Може да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението.
Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение.

Права и задължения
По време на програмата си в чуждестранния университет стипендиантите ще информират “Тук-Там” за хода на следването си. След завършването си ще могат да останат до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. След изтичането им ще трябва да се завърнат и да положат всички усилия да бъдат наети на работа в България за период от поне една година.
Освен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкрепяни от Тук-Там за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат популяризирани сред нашите контакти и ще станат част от нашата общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.
Документите трябва да бъдат оформени по следния начин: IvanIvanov_FundTT_CV и IvanIvanov_FundTT_CoverLetter, и да бъдат изпратени на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 23:59 на 8 юни 2018 г.

За повече информация и процедурата за кандидатстване ТУК

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)