Новини

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА УЧАСТИЕ В БЪЛГАРО - КОРЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ОБМЕН - 2016 ГОДИНА

От 2007 г. Министерството на младежта и спорта (тогава - Държавна агенция за младежта и спорта) има сключен Меморандум за разбирателство с Република Южна Корея за сътрудничество в областта на младежта. Меморандумът цели насърчаване на партньорството между двете страни по въпроси, свързани с младежта, като фокусът е поставен върху младежките политики, ключовите механизми и добри практики за справяне с проблемите и за посрещане на нуждите на младите хора в сфери като образованието, заетостта и участието в гражданското общество.


През месец юни 2016 г. Министерството на младежта и спорта посрещна Корейска младежка делегация и представители на Министерството на равенство между половете и семейството на Република Южна Корея.
В тази връзка, дирекция „Младежки политики“ на Министерство на младежта и спорта има удоволствието да обяви конкурс за подбор на изявени и мотивирани младежи на възраст между 15 и 29 години, които имат интерес към младежките политики, културата и ценностите на Република Южна Корея. Избраните кандидати ще имат възможността да посетят азиатската страна като част от официална делегация на Република България. В продължение на няколко дни младежите ще могат да се запознаят с добри практики в сферата на младежките политики, прилагани в Южна Корея, да усетят вековната история, богатата култура и ценности на азиатската държава. Именно младежкият обмен е ключов, тъй като той ще спомогне за осъществяването на добра комуникация на българските младежи с техни връстници от Южна Корея, което от своя страна ще допринесе за обмяната на опит, визия и ценни идеи. Не трябва да забравяме, че именно младите хора са освен бъдещи лидери, са лидери и днес!
Ако ти си на възраст между 15 и 29 години и се определяш като активен млад човек с интереси към културата и историята на Южна Корея и ако си заинтересован от въпроси, свързани с младежта, изпрати ни своята автобиография на български език и мотивационно писмо (до 300 думи), в което да споделиш с какво участието ти в Програмата би допринесло за твоето личностно и професионално развитие.
Срокът за изпращане на документите за кандидатстване е 07 - 12 юли 2016 г. до 18.00 ч. на официалния адрес на дирекцията: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Посещението на делегацията на Р. България в Р. Южна Корея ще се проведе в периода 01 септември - 10 септември, 2016 г. Всички разходи за участието се поемат от Министерството на младежта и спорта.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)