Новини

НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА "БРЕКЗИТ" РЕФЕРЕНДУМА ДНЕС

Във Великобритания днес, 23.06.2016 се провежда референдум за това дали страната да продължи да бъде член на Европейския съюз. Резултатите са важни не само за бъдещето на една от най-големите икономики на Европа, но и за посоката, в която ще се развива ЕС.
Ето най-важната информация, с която да се ориентирате какво се случва в следващите часове (всички часове са по българско време):
Кога ще има резултати.


Преброяването е ръчно и започва скоро след края на изборите в полунощ.
Всеки от общо 382 изборни района ще обявява резултатите, включително активност, невалидни бюлетини и гласове, изпратени по пощата. Централната избирателна комисия предполага, че най-много данни ще бъдат обявени в периода между 1:30 след полунощ и 3:30 в петък.
Последните данни за избирателна активност се очакват около 7 часа.
Всеки район съобщава колко са гласували "Остава" и "Напуска". Мнозинството от тези данни са очаквани в периода между 4 и 6 часа в петък. Последният резултат вероятно ще бъде съобщен около 9 сутринта.
Обобщените данни от районите се събират в 12 изборни окръга, а след това – в национален резултат.
Окончателните данни за целия референдум ще бъдат обявени в Манчестър.
Кога се гласува
Гласуването започва в 7 часа местно време (9 българско) и приключва в 22 (полунощ българско).
Еднакви ли са всички райони
Не, те са очертани от местните власти и варират значително като брой население. Най-големите райони са Бирмингам, Лийдс и Северна Ирландия.
В Бирмингам, например има около 700 000 души с право на глас, докато в лондонското Сити те са само 7000. Най-малкият район е остров Сили с около 1700 избиратели.
Подробности ТУК

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)