Новини

ШЕСТВИЕ ЗА 24 МАЙ В КЮСТЕНДИЛ

Децата от обединените детски заведения поведоха празничното шествие на 24 май, на площад „Велбъжд" в Кюстендил.
Последваха ги учениците и учителите от всички основни училища, Началното училище, ПМГ, Езикова гимназия и професионалните гимназии в общината. На финала дефилираха представителите на читалищата и културните институции.Официалните гости на празника бяха областният управител Виктор Янев, кметът на община Кюстендил Петър Паунов и заместниците му Росица Плачкова, Радмила Рангелова и Светослав Василев, председателят на ОС Иван Андонов и началникът на РИО Радостина Новакова.

Всяко училище бе избрало свой, оригинален начин за представяне, със знаменосците си и платна с лика на патроните си. Имаше мажоретни състави, спортни отбори, момичета и момчета с народни носии и фланелки с лика на Васил Левски. Ученици дефилираха и с платна в бяло, зелено и червено. Първокласници гордо бяха вдигнали ръце със Свидетелствата си.

„Това е датата, на която можем да се насладим за пореден път на прегръдката на знанието. Прегръдка, с която щедро Ви даряват вашите всеотдайни преподаватели и учители. Не забравяйте тази прегръдка, защото тя я по бащински грижовна, по майчински нежна, по сестрински мила и по братски гореща. Тук сме, за да благодарим за нашия духовен създател, на нашия Бог. За това, че с равноапостолите Кирил и Методий ни е дал това благодатно усещане за вечното начало, началото на просветлението. Защото, знанието е светлина, светлината е вяра, вярата е любов, а любовта е всичко", каза в приветственото си слово кметът Петър Паунов.
Празникът приключи с изпълнения на вокална група "Бъркотия" към Началното училище.
Източник:  http://dariknews.bg/

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)