Новини

В КЮСТЕНДИЛ ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ЕВРОПА!

Информационен център Европа Директно – Кюстендил и читалище „Братство 1869” организираха на 9 май 2016 г. поредица от инициативи, посветени на Деня на Европа:
В 9:30 ч. бе даден старт на Велопарад под мотото „Европа на колела“, в който се включиха ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, НУ „Св. Климент Охридски”, учители, граждани на Кюстендил, както и представители на държавната и  местна власт – Силвия Велкова – зам. Областен управител на Област Кюстендил, Светослав Василев – зам. Кмет на община Кюстендил, Иван Андонов – председател на Общински съвет – Кюстендил, Иво Саев – председател на комисията по Спорт, туризъм и младежки дейности и др.

Целта на велопарада бе да популяризира предимствата на велосипедният транспорт в градска среда и да стимулира гражданите да предпочетат този вид транспорт, което би подобрило екологичния статус на нашия град. Велопарадът премина през изградената велоалея в града.
В 10:30 ч. пред читалището се проведе традиционната ни Информационна кампания. На щанда на центъра гражданите и гостите на гр. Кюстендил получиха безплатни информационни материали за ЕС.
В 11:00 ч. стартира инициативата „Алея на европейските дървета“. Стволовете на дърветата пред читалище „Братство 1869” бяха опаковани с разноцветни текстилни ленти, визуализиращи знамената на страни членки на ЕС.  Проведе се и игра с Игрословици „Подреди Европа“, в която два отбора от ученици от НУ „Св. Климент Охридски” се състезаваха кой пръв ще подреди игрословицата, съставена от имената на страни и столици от Европейския съюз.
Имаше много музика и забавление за всички.
Участниците в инициативите получиха дипломи и награди, осигурени от читалище „Братство 1869”, Европа Директно – Кюстендил и Община Кюстендил. 

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)