Новини

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 9 МАЙ – ДЕНЯ НА ЕВРОПА

Информационен център "Европа Директно" – Кюстендил и читалище "Братство 1869" - Кюстендил организират поредица инициативи по повод 9 май - Деня на Европа.
Инициативите ще започнат в 9.30 часа в Деня на Европа с велопарад под мотото "Европа на колела". Парадът ще стартира от бул. "Дондуков" при Второ основно училище "Даскал Димитри", ще премине през изградената велоалея и ще завърши пред читалище "Братство".

В 10:30 часа ще се открие информационна кампания. На специален щанд пред читалището ще бъдат раздавани безплатно информационни материали. В 11:00 часа ще се открие "Алея на европейските дървета", където ще бъдат опаковани стволовете на дърветата пред читалище "Братство" с разноцветни текстилни ленти, визуализиращи 28-те знамена на страните - членки на ЕС. В програмата са включени и много игрословици на тема "Подреди Европа". Участниците ще бъдат разделени на два отбора. Състезанието печели отборът ученици, който пръв подреди игрословица от имената на страните от ЕС. Официалното награждаване е в 11:30 часа.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)