Новини

НАЦИОНАЛEН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "БИНЬО ИВАНОВ" 2016

На 25 април 2016 г. изтече крайният срок за участие в десетото юбилейно издание на Националния литературен конкурс за поезия "Биньо  Иванов" - Кюстендил, 2016, чийто организатори са Община Кюстендил и читалище "Братство 1869". Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Наградният фонд е: първа награда – 300 лв., втора награда – 200 лв. трета награда – 100 лв.  Журито ще присъди и 6 специални награди.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов - поетът, свързал трайно съдбата си с този град.
В анонимната надпревара тази година са заявили участие 355 поети с 1065 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Константин Еленков - литературен критик, Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и поетите Анжела Димчева, Методи Джонев и Благой Ранов.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалище "Братство 1869": www.bratstvokn.org.
Награждаването  на лауреатите ще се проведе на 31 май 2016 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)