Новини

ЕВРОКОМИСИЯТА ОРГАНИЗИРА ВИДЕО КОНКУРС ЗА ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

Европейската комисия организира видео конкурс за дигитални умения в рамките на инициативата eSkills for Jobs. Неговата цел е да отличи европейските граждани с добри компетенции и грамотност в сферата на информационните технологии и да повиши вниманието към все по-засилващата се нужда от технологични умения при търсенето на работа.

Кандидатури в една от трите категории на надпреварата се приемат до 31 юли 2016 г.


Млади хора между 16 и 26 години с интерес към програмирането могат да се включат в категорията Young Digital Talent. Те трябва да разработят видео игра и да качат видео в YouTube. За малко по-възрастните, между 18 и 35 г., е категорията Innovative App Developer. Участниците в нея имат възможност да демонстрират своя предприемачески дух, като създадат прототип на приложение. Наградата е стипендия за 12-седмично обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам. Третата категория Outstanding Digital Skills Developer е насочена към учители. Те трябва да представят видео с максимална дължина 3 минути, което демонстрира урок или дейност, която се фокусира върху повишаването на е-уменията на учениците.
Победителите и техните подгласници ще бъдат наградени на конференцията на eSkills for Jobs през октомври в Братислава, Словакия. Разходите по пътуването се покриват от организаторите. Миналата година сред отличените беше и българинът Димитър Узунов за проекта си Phoenix Wars.
Условията за кандидатстване можете да видите ТУК:

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)