Новини

КОНКУРС: "КАКВА ДА БЪДЕ 2016 Г. ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ?"

"Каква да бъде 2016 г. за Европейския съюз?" е темата на новия студентски конкурс на Европа.Дневник от поредицата "Главният редактор си ти". В рубриката избираме всеки месец студент, който да решава кои са важните теми за отразяване от Европа.Дневник. Главният редактор-студент определяме чрез конкурс за есета. Успешните главни редактори ще получат сертификат за първото място в конкурса и работата си към Европа.Дневник.

От 1 януари 2016 Холандия поема ротационното председателство на Европейския съюз.
Приоритетите на председателството бяха обобщени от посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в три точки: намеса на ЕС само в областите, където е възможно да се произведе най-голяма добавена стойност; създаване на съюз, който е близо до гражданите, бизнеса и организациите, и фокус върху иновациите, които водят до икономически растеж и работни места.
Тези три подхода ще бъдат насочени към работа в следните области:
- бързо завършване на процеса по европейското законодателство, което вече е на дневен ред в институциите в Брюксел;
- справяне с миграционната криза и заплахите за сигурността;
- задълбочаване на вътрешния пазар на ЕС;
- Подобряването на състоянието на валутния съюз;
- климатичните политики и енергетиката са последните два приоритета на Амстердам за следващите шест месеца.

(Повече за програмата може да прочетете тук)

Какви според вас трябва да бъдат приоритети през 2016 г? Подкрепяте ли идеите на холандското председателство и ако да – защо, ако не – защо? На тези въпроси ще търсим отговори в конкурса за студентски есета "Каква да бъде 2016 г. за Европейския съюз?"

Есетата се изпращат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.%20" target="_blank">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с кратко представяне на участниците– име, специалност и университет. Есетата трябва да са до 7000 знака.

Краен срок: 10 февруари 2016 г.
Източник:http://www.dnevnik.bg/evropa/glavniqt_redaktor_si_ti/2016/01/18/2687975_konkurs_kakva_da_bude_2016_g_za_evropeiskiia_sujuz/

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)