Новини

ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С КОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ, ОТГОВАРЯЩ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, МЛАДЕЖ И СПОРТ

На 13 ноември 2015 г. представители на Младежки общински съвет – Кюстендил взеха участие в Граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт към Европейския парламент. Партньор на комисаря в разговора с гражданите бе депутатът в Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП).
Диалогът с гражданите се проведе в Зала № 9 на НДК в София.
Организирането на срещата бе с цел продължаване на инициативата за популяризиране на активното европейско гражданство, както и на темата за бъдещето на Европейския съюз през 2015 г.

Организатор на поредицата от такива диалози в цяла Европа е Европейската комисия, а за срещите в България отговаря Представителството на ЕК в София. Публичната дискусия бе отворена за всички граждани, които искаха да чуят лично позициите на европейския комисар по важните политики, за които той отговаря, както и да споделят възгледите си за бъдещето на Европа.
В дебата се включиха над 50 участика от област Кюстендил - общински съветници, представители на местната власт, неправителствени организации, читалища, младежки организации и граждани.
Тибор Наврачич е европейски комисар по образование, култура, младежта и спорта от началото на ноември 2014 г. Преди това е бил министър на публичната администрация и правосъдието, вицепремиер, министър на външните работи и търговията в правителството на Унгария. От 2006 до 2014 г. е депутат в унгарския парламент.
Завършил е право и политология в Университета на Будапеща, където се е занимавал и с преподавателска дейност.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)