Новини

ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМИСАР ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, МЛАДЕЖ И СПОРТ ТИБОР НАВРАЧИЧ

Еропейската комисия организира в София публичен дебат с Тибор Наврачич, европейски комисар за образование, култура, младеж и спорт в петък, 13 ноември 2015 г. Гражданският диалог ще се състои в зала 9 на Националния дворец на културата, площад „България“ № 1 от 16:30 до 18:00 часа.
Дискусията е отворена за всички граждани, които искат да чуят лично позициите на европейския комисар по важните политики, за които той отговаря, както и да споделят възгледите си за бъдещето на Европа.


Регистрацията за участие може да бъде направена на интернет страницата на събитието http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/bulgaria/sofia2/index_bg.htm.
Въпроси и мнения могат да се изпращат в социалните мрежи с хаштаг #EUdialogues, както и на фейсбук страницата на събитието
https://www.facebook.com/events/1556820257900882/.
Партньор на комисаря Наврачич в разговора с гражданите ще бъде депутатът в Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП).
Модератор на дискусията ще бъде Добрина Чешмеджиева, водеща на предаването "Референдум".
Читалище „Братство 1869” и Информационен център Европа Директно – Кюстендил, като част от голямата Европейска информационна мрежа Europe Direct, осъществява логистична подкрепа на Комисията и отговаря за организирането на групата от Кюстендилска област. Автобусът за София ще тръгне на 13 ноември – петък, в 13:30 часа от паркинга зад Театъра.
Желаещите да ползват осигурения превоз трябва да заявят желанието си до 10.11.2015 на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   или на телефон 078/52 63 95.
Допълнителна информация:
Тибор Наврачич е европейски комисар по образование, култура, младежта и спорта от началото на ноември 2014 г. Преди това е бил министър на публичната администрация и правосъдието, вицепремиер, министър на външните работи и търговията в правителството на Унгария. От 2006 до 2014 г. е депутат в унгарския парламент. Завършил е право и политология в Университета на Будапеща, където се е занимавал и с преподавателска дейност.
Повече за Гражданските диалози може да намерите на:
 http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/281015_citizens-dialogue-navracic_bg.htm,http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/
 

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)