Новини

EYE 2016: РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ В СТРАСБУРГ

На 20 и 21 май 2016 г. Европейският парламент отваря вратите си в Страсбург за млади хора от цяла Европа, които ще обсъдят бъдещето на континента и ще формулират конкретни предложения към парламентарните комисии. Регистрацията за това второ издание на младежката конференция EYE е открита за групи от по най-малко 10 души. кандидатствайте за участие!

По подобие на първото издание на конференцията през май 2014 г. в Страсбург ще могат да участват само групи, като максималният брой на участниците ще бъде 7 000. Регистрацията ще бъде отворена, докато броят на записалите се не достигне максималния брой, или до 31 декември 2015 г. Подробности за процедурата можете да откриете тук.
Петте основни теми на EYE 2016 ще бъдат:
•    Война и мир: Перспективи за една мирна планета
•    Апатия или участие: Програма за жизнена демокрация
•    Изолация или достъп: Борба с младежката безработица
•    Стагнация или иновации: Работното място утре
•    Срив или успех: Нови пътища за устойчиво развитие на Европа
Около тези теми ще бъдат организирани над 50 мероприятия от партньорски организации на EYE и от младежки групи. Прочетете повече за програмата на конференцията.
Заместник-председателката на ЕП Марейд Макгинес (ЕНП, Ирландия), която е патрон на конференцията, сподели своя ентусиазъм: „Хиляди млади хора ще дойдат тук в Страсбург. Ще бъде огромно събитие.“
Открийте повече информация за конференцията ТУК и от социалните медии с хаштаг #EYE2016.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)