Новини

„ДЪРВО С КОРЕН 2015”

За шести пореден път от Фондация “ЕкоОбщност” обявява началото на конкурса “Дърво с корен”. Конкурс, който през годините разказа историите на любими български дървета извън границите на страната и ги направи известни в Европа. Тази година конкурсът отново ще търси дърветата, които обичаме – не защото са най-стари или най-красиви, а защото са специални. Специални за вас, за вашето семейство, приятели, село или град.

Познавате ли такова дърво? Дърво, което е оставило следа в паметта ви – с мило преживяване, детски спомен или което е обединило хора, легенди и специални събития? Пишете ни за него, разкажете ни вашата негова история.
Дървото победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016” и ще получи специална грижа за подобряване на състоянието му, ако има нужда от такава.
Освен голямата награда, ще бъдат връчени допълнителни отличия в още три категории:
- “Млад природолюбител” – за деца от 6- до 14-годишна възраст;
- “Вековните дървета говорят” - за вековни дървета от цялата страна, които са свързани с исторически събития или значими личности от нашето минало;
- Специална категория за доброволци-залесители, които искат да разкажат личната си история – защо и как са решили да се включат в залесяване, какво е било преживяването, какво си спомнят най-добре, какъв отпечатък и емоция е оставило то у тях.
Конкурсът “Дърво с корен” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора.
Не забравяйте да харесате страницата Конкурс „Дърво с корен“ във Фейсбук, където ще бъдат публикувани всички номинации, новости и събития.
Изпратете вашата номинация до 18 октомври 2015 г.
Подробности ТУК

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)