Новини

СТАРТИРА УНИКАЛНА ЗА СТРАНАТА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА "ЧИТАЛИЩНО ДЕЛО"

От началото на учебната 2015/2016 г. в Университета по библиотекознание и информационни технологии / УниБИТ / в София стартира магистърска програма "Читалищно дело". Тя е създадена с цел подпомагане на читалищни дейци и други експерти, работещи в културния сектор, да повишат квалификацията си и да утвърдят професионалния си статус и авторитет. Програмата е уникална за страната и  съдържанието й е организирано по начин, съответстващ на спецификата на практическите дейности на действащите читалищни дейци.

Програмата се менажира от Катедра "Културно-историческо наследство" и се ръководи от доц. д-р Венцислав Велев - доцент по нематериално културно наследство в УниБИТ и директор на дирекция "Регионални дейности" в Министерството на културата.Магистърската програма засега се предлага в две форми - редовно обучение и задочно обучение. Ако има интерес към дистанционна форма, от следващата учебна година ще бъде организирано и този тип обучение за улесняване подготовката на читалищните дейци.
Изискването за кандидатстване е кандидатите да имат най-малко бакалавърска степен - без значение в каква професионална област. Приемат  се и магистри с друга квалификация, които имат желание да получат и магистърска степен по "Читалищно дело".
Сроковете и документите за кандидатване са указани на сайта на Университета. Там са посочени и таксите. За предходната учебна година платената форма на обучение в това професионално направление беше 757 лв. за семестър за редовно обучение и 458 лв. за семестър за задочно обучение. През тази учебна година е възможна лека, несъществена корекция.
Ако имате въпроси, можете да ги зададете на електронен адрес - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - проф. Вера Бонева ще отговаря на запитванията.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)