Новини

ОДИСЕЙ "ПЪТУВА" ИЗ ЕВРОПА

Европейската Комисия в България организира изложба в София на съвременни издания на Oмировата „Одисея“ на 24-те официални езика на Европейския съюз. Тя се осъществява с любезното домакинство на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, която ще представи уникални издания на творбата от края на XIX – началото на XX век.
На 28 октомври 2014 г. от 11.00 ч.  е официалното откриване в западното крило на Националната библиотека.

Ученици от Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил – Философ“ и студенти от специалност Класическа филология в СУ „Св. Климент Охридски“ ще представят откъси от творбата. Изложбата може да бъде посетена от   27.10.2014 г. до 5.11.2014 г. 
Целта на пътуващата колекция е да покаже колко непреходна е древната епопея в европейската култура, като същевременно илюстрира езиковото многообразие на Европа. Тя се провежда по инициатива на местните служители на Дирекцията за писмени преводи на Европейската комисия в държавите членки и гостува в София след Загреб, Париж, Виена, Рим и Букурещ и на път за Любляна, Будапеща и Талин, преди да приключи в Атина. 

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)