Новини

СОФИЯ ЩЕ Е ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА СПОРТА ПРЕЗ 2018 Г.

София не успя да победи Марсилия в битката за Европейска столица на спорта през 2017 г., но тъй като двата града имат близки резултати в надпреварата, българската столица получава титлата за 2018 г. Това е решението на Оценителната комисия на Спортната асоциация на Европейските столици на спорта към ЕК (ACES Europe), която е решила да приложи чл. 22 от Общите правила на организацията, според които финалистите с близък резултат получават титлата в две последователни години, става ясно от съобщение на Столичната община във вторник.

Българската столица се включи в състезанието в последния момент, но стигна до финала с Марсилия, като през миналата седмица Оценителната комисия на Спортната асоциация посети София, за да се запознае с условията и възможностите за спорт, както и с програмата за развитие на спорта в града.
В писмо до кмета на София - Йорданка Фандъкова президентът на организацията Джа Франческо Лупатели посочва, че София е започнала да развива спортни политики с добри съоръжения, програма и активности. Градът е добър пример за спорт за всички, като инструмент за подобряване на здравословния начин на живот, интеграцията, образованието, които са едни от основните цели на инициативата. "Отсега нататък Вашият град е приет в семейство на ACES Europe", се казва още в писмото на Лупатели.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)