Новини

ОБЯВИХА НОВИ 1457 РАБОТНИ МЕСТА ЗА МЛАДЕЖИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА

Студентите ще бъдат наети по програмата "Старт в кариерата".  Нови 1457 работни места бяха обявени в бюрата по труда в страната за младежи с висше образование и без стаж по специалността в администрацията. Желаещите могат да кандидатстват до края на септември.
574 младежи ще имат възможност да започнат работа в централни ведомства в страната. В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи – 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.
В рамките на 9 месеца младежите до 29-годишна възраст ще имат възможност да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Месечното възнаграждение, което осигурява програмата на студентите, е 400 лв., както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения и платен годишен отпуск.
Студентите ще бъдат наети по програмата „Старт в кариерата“ на Агенция по заетостта (АЗ), която стартира през 2002 г. и до момента в нея са участвали общо 10 323 младежи, от които 50% са останали на работа в публичната администрация
Пълния списък на обявените работни места, както и условията и необходимите документи за кандидатстване, можете да видите на електронния адрес:
 http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда в цялата страна.
 
   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)