Новини

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 12 АВГУСТ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

На 12 август 2014 г. читалище „БРАТСТВО 1869“ гр. Кюстендил бе организатор на поредица от инициативи, посветени на Международния ден на младежта:
Денят стартира в 10:00 ч. с информационна кампания пред читалището. Щандът на центъра бе разположен в центъра на града, където експерти и доброволци раздаваха информационни материали от ЕС и отговаряха на въпроси на гражданите.
В 10:45 ч. в салоните на читалището бе открита изложба от плакати, участващи в конкурса „Бъдеще на младите хора в Европа” и бяха наградени победителите.
Конкурсът бе обявен от Европа Директно – Кюстендил и в него се включиха 14 участника. Предложенията за плакат бяха публикувани на фейсбук страницата на центъра, където можеше да се гласува за тях.
Авторите на трите плаката, получили най-много гласове във фейсбук са:
1 място - Елена Близнакова, 17 г. - 22 гласа
2 място - Александра Евтимова, 12 г. – 17 гласа
З място - Сияна Колева, 15 г. – 12 гласа

Плакатът-победител в конкурса беше използван за изготвянето на информационните афиши на Европа Директно – Кюстендил по повод 12 август. Отличените 3 плаката бяха използвани и като илюстрации към информационна листовка за младежта, която Европа Директно – Кюстендил издаде. Всички участници получиха грамоти за участие и информационни материали.
От 11:00 ч. в Синята зала на читалището се проведе Младежка информационна среща за представяне на новата програма на ЕС за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм +”, която ще се реализира в периода 2014-2020 г. В срещата взеха участие представители на младежки организации, читалища и училища от гр. Кюстендил, както и представители от Община Кюстендил, МОС- Кюстендил, ОИЦ – Кюстендил, Евродеск – Кюстендил, МИКЦ – Кюстендил и др.
Денят завърши с Концерт-хепънинг на откритата сцена пред читалището с участието на Рок-група „Black Diamond” и кюстендилският Елвис Пресли – Васил Ангелов.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)