Новини

СИМУЛАЦИЯ НА КАМПАНИЯ „ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ 2014”

На 15.04.2014 г. в Синята зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе Симулация на кампания „Избори за Европейски парламент 2014”.
Инициативата е част от дейностите за популяризиране на предстоящите избори за Европейски парламент. Целта й бе да повиши информираността относно предстоящите избори за Европейски парламент и да насърчи младите хора да вземат участие и да дадат своя глас.

Преки участници в симулацията бяха петима ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон” гр. Кюстендил, които влязоха в ролята на кандидати за евродепутати и говориха пред публика по актуални европейски теми. Целта им бе да защитят собствена теза и да убедят публиката защо трябва да гласува за тях. След дебат и отговори на поставени въпроси се проведе симулативно гласуване от присъстващите и бяха обявени резултатите. С най-голям брой гласове за победител бе обявена Самира Оруджева, ученичка в 12-ти клас.
В събитието се включиха ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон”, членове на Евроклуб „Предизвикателствата на бъдещето” и представители на МОС – Кюстендил, които получиха информационни и рекламни материали за изборите и за ЕС.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)