Новини

НОВАТА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА КУЛТУРЕН РАСТЕЖ“

Представители на МОС – Кюстендил взеха участие в провелата се информационна кампания за представяне на новата Оперативна програма „Наука и образование за културен растеж“  (2014-2020), която се проведе на 16.04.2014 г. в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил.
Организатори на инициативата са Министерство на Образованието и културата и Регионален инспекторат по образованието – Кюстендил. Програмата бе представена от Иван Модев – Гл. директор на Главна дирекция „Структорни фондове и международни образователни програми“ към Министерство на образованието и науката и Стоян Цонев - Зам. главен директор на същата дирекция.

Зам. Министърът очерта и прогнозен срок за стартиране на Програмата – края на 2014, и посочи, че се очаква първите проекти да стартират в средата на 2015 г. ОП „Наука и образование за културен растеж“  ще замести досега действащата ОП „Развитие на човешките ресурси”.
Информационната кампания предизвика голям интерес и в нея се включика представители на училища, детски градини, общински и областни структури, НПО сектора от област Кюстендил.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)