Новини

Симулация европейския парламент

На 28.09.2023 г. читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил организира Симулация на заседание на Европейския парламент - една от основните демократични институции на Европейския съюз. Инициативата се проведе в залата на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и в нея се включиха ученици и младежи на възраст от 15 до 30 години от община Кюстендил. По време на дебата бяха засегнати темите:

Прочети още...

Развий лидера в себе си

През месец октомври 2023 г. в читалище „Братство 1869“ ще стартира нова инициатива – Школа по лидерство „LEADWAY“, която е насочена към амбициозни и млади по дух хора, които искат да успяват в живота, като следват своята мисия, страст, природни таланти и искат да открият най-подходящото поприще да изявят себе си. Обучителната програма развива коучинг умения за предприемачи, мениджъри, специалисти продажби, човешки ресурси, учители и всички, които взаимодействат с хора.
Изгради себе си като лидер от ново поколение!

Прочети още...

Област Кюстендил ще се включи в кампанията “Да изчистим България заедно”

Институции, организации и граждани от област Кюстендил ще се включат за поредна година в кампанията “Да изчистим България заедно”. Най-мащабната кампания отново обединява хиляди в цялата страна, поставяйки акцент върху доброволческата инициатива, грижата към природата и заобикалящата ни среда.
Голямото почистване ще бъде на 16 септември (събота), като активно в кампанията ще се включат общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила.

Прочети още...

Иновативна акция тръгва от Кюстендил – Училището се превръща в екологична територия

Училищата в Кюстендил се превръщат в екологична територия- часът на класния ще започва след като всяко дете донесе  и предаде поне една  пластмасова бутилка. Инициативата е на основните училища в град Кюстендил, подкрепена от общината. "Вместо да виждаме отпадъците по зелените поляни и реките на Кюстендил ще се събират  в специално поставени съоръжения в двора на всяко училище,  а след предаването им средствата ще постъпват в училищните колективи", заяви кмета Петър Паунов.  
Клетки за пластмасови отпадъци ще бъдат поставени в дворовете на основните училища в началото на октомври, а в часа на класа всяко дете ще изхвърля по една пластмасова бутилка там.

Прочети още...

Старт на новата учебна година в читалище "Братство"

Днес 12.09.2023 г. бе даден старта на новата учебна година 2023/2024 в най-старата културна институция в региона читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил.
Детската музикална школа ще приема ученици в класовете по китара, пиано, акордеон, цигулка, кларинет, синтезатор, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)