Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

СТАРТИРА IX МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

Деветото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 7 юни до 27 юни 2019 г. в гр. Кюстендил. Организатори на проявата са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил. Изпълнителен директор е Иван Андонов, Художествен директор - Нина Гордан.
Тази година участници са 13 студенти и 5 преподаватели от САЩ, 10 ученика и 6 преподаватели от гр. Кюстендил, 12 студенти и 7 преподаватели от Държавната музикална академия - София.

Прочети още...

КРЪГЛА МАСА ЗА ФОРМУЛИРАНЕ НА ИДЕЕН МОДЕЛ ЗА МЛАДЕЖКО ГРАЖДАНСКО УЧАСТИЕ

На 15 и 16 май 2019 г. в Синята зала на НЧ „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе „Кръгла маса за формулиране на идеен модел за младежко гражданско участие” по проект „Модел за активно участие на младежи в местното развитие“ № BG05SFOP001-2.009-0125-C01, финансиран по процедура BG05SFOP001-2.009 „Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“ по Оперативна Програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

Прочети още...

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС “БИНЬО ИВАНОВ” 2019

Изтече крайният срок за участие в Тринадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” – Кюстендил 2019, чийто организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна с три непубликувани произведения.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО” ОТБЕЛЯЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА 2019

   Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на  Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България организира поредица от инициативи в рамките на Европейска седмица на младежта 2019.
    На 30 април от 10:00 часа се проведе информационна кампания в центъра на гр. Кюстендил, в рамките на която бяха  разпространени материали, промотиращи изборите за Европейски парламент, посланията на Европейската комисия и Европейския парламент  и др.

Прочети още...

ИЗЛОЖБА „ОБИЧ ЗА БЪЛГАРИЯ”

На 02.05.2019 г. от 14:30 ч. в салоните на читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще бъде открита изложба от рисунки на ученици от български неделни училища в чужбина под надслов  „Обич за България”. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните усилия на Министерството на науката и образованието и Асоциацията на българските училища в чужбина за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)