Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

КОНКУРС ЗА ЕСЕ "МОЯТА СТРАНА, НАШИЯТ СВЯТ ПРЕЗ 2030 Г."

Какво предвиждате за Вашата страна и за нашия свят през 2030 г.? Напишете есе и спечелете стипендия за лятно училище по Ваш избор!
Как смятате, че Вашата страна ще бъде управлявана и как ще бъде позиционирана на европейската и световната икономическа и политическа сцена през 2030 г.?
Кои са основните развития, които ще характеризират Вашата страна и Европа в бъдеще?

Прочети още...

"СВАЛЯЧИ" С ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ-ГЕРО И МАЛИН КРЪСТЕВ В КЮСТЕНДИЛ

На 4 февруари 2019 (пон.) от 19:00 ч. в Голямата зала на читалище “Братство 1869” –  гр. Кюстендил ще гостуват Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев и Мариела Топалова с комедията  "СВАЛЯЧИ". Автор: Елин Рахнев.
“Свалячи” е смешно-тъжна история, в нея има и усмивка, и сълза”, казва Елин Рахнев. “Това е история за малките хора, за хората от “Б” групата на живота, тези, на които той е показал червен картон и са принудени да го наблюдават от страничната линия”, споделя още авторът.

Прочети още...

УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА "БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА: МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ"

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", посветен на Националния празник на страната 3 март. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат поканени в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите броени дни преди празника като част от тържествено отбелязване на 3 март.

Прочети още...

МОДЕЛ ЗА АКТИВНО УЧАСТИЕ НА МЛАДЕЖИ В МЕСТНОТО РАЗВИТИЕ

Сдружение Младежки общински съвет – Кюстендил спечели проект „Модел за активно участие на младежи в местното развитие“ по Оперативна Програма Добро управление -  процедура Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство.
Проектът ще се реализира в рамките на една година, като основната цел е: Постигане на открито и отговорно управление и подобряване на социално-икономическата среда чрез стимулиране активността на гражданския сектор и особено младежите при формулирането, изпълнението и мониторинга на държавни и местни политики и законодателство на местно ниво.

КОНКУРС ЗА ПЪЛНА СТИПЕНДИЯ ЗА СТУДЕНТИ

Посолството на САЩ в София, България и Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт обявяват конкурс за пълна стипендия за програмата Study of the U.S. Institutes (SUSIs) for Student Leaders from Europe. Това е 5-седмична лятна програма през юни-август 2019 г. в университет в САЩ по темата Civic Engagement.
Кандидатите трябва да са студенти в първи, втори или трети курс на бакалавърска програма през учебната 2018-2019 година, на възраст между 18 и 25 години, да имат силни лидерски изяви и да владеят отлично английски език.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)