Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

На 10 декември 2018 г. от 16:30 ч. в Хоровата зала на читалище „Никола Й. Вапцаров 1866“ гр. Благоевград ще се проведе съвместен концерт на възпитаниците на Детските музикални школи при читалище „Братство 1869” и читалище „Никола Й. Вапцаров 1866”.
От Кюстендил участие в концертната програма ще вземат  възпитаниците от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, акордеон с преподавател Любомир Борисов, цигулка с преподавател Роза Мирчева, кларинет с преподавател Костадин Нейков, китара с преподавател Евгени Арсов и народно пеене с преподавател Адела Харалампиева.

Прочети още...

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ

На 7 декември 2018 г. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе Първи международен коледен хоров фестивал, организиран от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869“.
В продължение на близо три часа, публиката се наслаждаваше на църковнославянски песнопения, традиционни коледни мелодии, обработки на народни песни и др.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

На 5 декември 2018 г. от 10.00 ч. ще се проведе информационна кампания за разпространение на листовки с информация за Международния ден на доброволеца, а от 11.00 часа в читалище „Братство 1869” ще бъде открита фотоизложба от дейността на доброволците Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески и фотоси на доброволците Озан Билечен от Турция, Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония, които са реализирали доброволческата си дейност в читалището през годините.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

На 5 декември 2018 г. във връзка с Международния ден на доброволеца, читалище „Братство 1869” проведе поредица от инициативи: от 10.00 ч. бе проведена информационна кампания в централната част на гр. Кюстендил, в която се включиха доброволците в читалище „Братство 1869” по проект „ЕДС – академия за живота” – Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески и младежи-доброволци към НЧ „Братство 1869”, които разпространиха  листовки с информация за Международния ден на доброволеца.

Прочети още...

СТАРТ НА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА „ЗИМНА ФЕЕРИЯ ПОД ХИСАРЛЪКА 2018”

На 3 декември от 10:00 часа в читалище „Братство 1869” официално ще бъде даден старта на Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка 2018”.
Тя ще започне с откриване на Работилницата на Дядо Коледа и обявяване на  Коледния конкурс за картичка, картина, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение.
В празничната програма на читалището за месец декември са предвидени множество концерти и инициативи от различни жанрове и за всички възрасти.
Очакваме Ви!

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)