Новини

Осемнадесети национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”- Кюстендил, 2024

РЕЗУЛТАТИ
Организационният комитет на Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2024 има удоволствието да обяви резултатите от неговото осемнадесето издание. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 172 поети с над 500 стихотворения. Жури в състав Атанас Капралов – директор на Националния литературен музей – София, Димитър Христов – писател, поет и драматург и Димитър Бинев – поет и син на Биньо Иванов, определи следните награди:

Прочети още...

Предстои обявяване на покана за проектни предложения на Фонда за сътрудничество на ЦЕИ за 2025 г.

От Централноевропейската инициатива съобщават, че в началото на месец юни тази година предстои да бъде обявена покана за проектни предложения на Фонда за сътрудничество на ЦЕИ за 2025 г. Сдруженията и организациите, които вече имат или желаят да разработят свои идеи за проекти и дейности в сферата на младежкото овластяване, биха могли да се възползват от тази възможност.

Прочети още...

Читалище „Братство” проведе инициативи в рамките на Европейска седмица на младежта 2024

На 17 април 2024 г., НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил, като Евродеск точка за региона, стартира Европейската седмица на младежта с поредица от инициативи. В центъра на гр. Кюстендил се проведе  информационна кампания, промотираща изборите за Европейски парламент, посланията на Европейската комисия и Европейския парламент за това колко е важно да се гласува и възможностите за мобилност, които предлага „Европейски корпус за солидарност”.

Прочети още...

Осемнадесети международен фолклорен конкурс „Пауталия” 2024

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Осемнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2024, който ще се проведе в периода 5 – 7 юли 2024 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината – инж. Огнян Атанасов.

Прочети още...

Европейска седмица на младежта 2024 в Кюстендил

В рамките на Европейска седмица на младежта 2024, читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще организира поредица от инициативи „Европа чува твоя глас”,  с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +”,  ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ.
На 17 април ще се проведат информационна кампания и Симулация на кампания "Избори за ЕП".

Прочети още...

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)