Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

Читалище „Братство 1869” се включи в кампанията Time to move 2018

На 18 октомври 2018 г. по повод кампанията Time to move 2018 читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил организира поредица от инициативи с подкрепата на Програма „Еразъм +“, ЦРЧР – Евродеск-България.
Инициативите стартираха с провеждането на информационна кампания  в центъра на гр. Кюстендил и пред читалището, на която бяха разпространени информационни материали, популяризиращи дейността на мрежата Евродеск и възможностите за мобилност, които предлагат програмите „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност”.

Прочети още...

GOOGLE EUROPE: СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ С УВРЕЖДАНИЯ

Студентите по компютърни науки с увреждания могат да кандидатстват за стипендии до 6 декември 2018 г. в 11:59 ч.
В партньорство с EmployAbility Google обявява 10 стипендии на стойност 7 000 евро за студенти с увреждания, записани в пълен или непълен курс на обучение в университет в Европа.
Ако сте на 18 години от 17 септември 2018 г., възнамерявате да бъдете записани или приети през учебната година 2019-2020 и да изучавате компютърни науки или свързана с тях област, имате право да кандидатствате!

Прочети още...

Читалище „Братство” ще проведе инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2018

На 18 октомври 2018 г. читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на  Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България ще организира поредица от инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2018:
- от 10:00 часа в центъра на гр. Кюстендил ще се проведе информационна кампания, на която ще бъдат разпространявани информационни материали за популяризиране на дейността на мрежата Евродеск и възможностите за мобилност, които предлагат програмите „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност”;

Прочети още...

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КЛАСИЧЕСКА КИТАРА – КЮСТЕНДИЛ 2019

Читалище „Братство 1869” обявява регламента за Двадесет и третото издание на Международния конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 3 до 6 април 2019 г. в гр. Кюстендил.
Конкурсът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие до 27 март 2019 г.
Регламент и заявка за участие можете да намерите на сайта на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил http://bratstvokn.org или на сайта на конкурса - http://guitarkn.bratstvokn.org/index.php/bg/

НАГРАДА „САХАРОВ“: ФИНАЛИСТИТЕ ЗА 2018

Носителят на награда „Сахаров“ за 2018 г. ще бъде избран между украинския режисьор Олег Сенцов, 11 организации, спасяващи мигранти, и мароканеца Насер Зефзафи.
Финалистите за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта бяха определени чрез гласуване от комисиите по външни работи и развитие в Европейския парламент.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)