Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

ЕВРОПЕЙСКИ КОНКУРС ЗА СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ

Европейският конкурс за социална иновация е награда за предизвикателства, провеждана от Европейската комисия във всички асоциирани към "Хоризонт 2020" страни.
През последните години икономиката се променя бързо - има много нови начини за правене на бизнес, използване на технологии или работа. В някои региони и местни общности тези промени са донесли просперитет, а в други хората се борят да се адаптират и тези, които могат да се движат, за да търсят работа другаде. Но новите технологии и начини на работа имат потенциала да съживят регионите.

Прочети още...

МЛАДЕЖКИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ "ПРОМЯНАТА, КОЯТО ИСКАМ ДА НАПРАВЯ"

ЮНЕСКО и Фондацията за мир Гой приканват млади хора на възраст до 25 години да споделят своите идеи на тема "Промяната, която искам да направя".
Вие сте добър писател? Присъединете се към този конкурс и споделете мнението си за това, което искате да промените, за да подобрите Вашето училище, работното място, страната и света.

Прочети още...

ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО СТАРТИРАНЕТО НА ДВАДЕСЕТ И ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЗА КЛАСИЧЕСКА КИТАРА “АКАД. МАРИН ГОЛЕМИНОВ” – КЮСТЕНДИЛ 2018!

Музикалният форум ще стартира на 28 март 2018 г. с традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градски духов оркестър, Мажоретни състави от гр. Пловдив и гр. Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса. Официалното откриване ще бъде на 28 март от 18:00 ч. в залата на Драматичен театър – Кюстендил.

Прочети още...

ПРИКЛЮЧИ ДВАДЕСЕТ И ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КИТАРЕН КОНКУРС – КЮСТЕНДИЛ 2018

От 28 до 31 март 2018 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе двадесет и второто издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата и читалище „Пробуда 1961”.
Голямата награда на конкурса завоюва Виктор Дукнич от Сърбия. Той получи парични и предметни награди, както и картина от кюстендилския художник Иван Пенев.

Прочети още...

УЧАСТВАЙ В МЛАДЕЖКОТО БИЕНАЛЕ НА FIAP (МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ФОТОГРАФСКО ИЗКУСТВО)

През 2018 година в България ще се проведе Младежко биенале на FIAP (Международната Федерация за Фотографско Изкуство). Това е най-старият конкурс в света за младежка фотография.
Искаме да отправим официална покана към всички български младежи, занимаващи се с фотография, да изпратят свои снимки за селектиране на българската колекция, която да ни представи в този конкурс.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)