Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

КАНДИДАТСТВАЙТЕ СЕГА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“

За десета поредна година Европейският парламент съвместно с Фондацията за международната награда „Карл Велики“ организират конкурс посветен на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Европейският парламент в България приканва всички заинтересовани младежи на възраст между 16 и 30 години да кандидатстват до 29 януари 2018 г.

Прочети още...

СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОСКОЛА“ ЗА ОБЛАСТИТЕ БЛАГОЕВГРАД И КЮСТЕНДИЛ

Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Благоевград и Кюстендил, което ще се състои в гр. Кюстендил на 10 февруари 2018 г. в читалище „Братство 1869”.
Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2018 г.

Прочети още...

2018 - ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

„Културното наследство е не само наследство от миналото, но и ресурс за бъдещето ни“ - Тибор Наврачич, европейски комисар по въпросите на образованието, младежта, културата и спорта

2018 г. ще бъде Европейска година на културното наследство. Това е Вашият шанс да участвате в поредица от единствени по рода си прояви за честване на богатото и разнообразно културно наследство на Европа!

Прочети още...

ОТКРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС

На 11 и 12 януари членовете на Европейската комисия ще бъдат на официално посещение в България по повод откриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Церемонията по откриване започва с концерт в 19:00 часа и ще бъде последвана от официална вечеря, на която домакин е премиерът Бойко Борисов.

Прочети още...

ПРАЗНИЧЕН ФОТОКОНКУРС НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ #EUROPEFORCULTURE

За да отпразнуваме старта на Европейската година на културното наследство, Европейската комисия обяви фотоконкурс в Instagram. Покажете традициите на Европа в празничния сезон. Вземете своя смартфон и покажете някакво културно наследство, около вас в края на годината - може би това са сгорещяващи рецепти, специални тържества и ритуали или снежни паметници и забележителности.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)