Проект „Стъпки - подкрепа за предприемачеството и популяризиране на услугите в туризма”  

   

Новини

ДАЗД ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ НА ТЕМА „БЕЗОПАСНОСТ В ДИГИТАЛНА СРЕДА“

Тематични области във връзка, с които ще се очакват идейните и проектните предложения:
- ограничаване на кибертормоз, речта на омразата;
- избягване на киберизмами, фишинг, кражби на данни от финансово-платежни инструменти;
- елиминиране на сексуална злоупотреба, сексторшън, порнографско и/или сексуално съдържание, защита срещу онлайн блудство и тормоз;

Прочети още...

КОНКУРС ЗА ТВОРЧЕСКА СТИПЕНДИЯ

Платформа АГОРА в партньорство с Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил обявяват конкурс за ТВОРЧЕСКА СТИПЕНДИЯ
Нарисувай, анимирай, оживи, възпей, извай, проектирай, снимай, филмирай или покажи по друг артистичен начин Кюстендил! Как бихте искали да представите града си като творец, така че да бъде запомнен с положителни емоции, както от местните хора, така и от гостите на града? Търсим различната гледна точка, форма и изживяване, представени като концепция от местен млад творец, за чиято реализация ще получи творческа стипендия от 1 000 лв.

Прочети още...

СТИПЕНДИИ „ИДИ, УЧИ И СЕ ВЪРНИ” НА ТУК-ТАМ

Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” на Тук-Там подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България.
През 2018 ще се проведе третото издание на Фонда, в което чрез конкурс ще раздадем нови три стипендии – всяка в размер на 10 000 лв. Кандидатствай и ти!
Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” е дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструменти за развитието на страната.

Прочети още...

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА БЕЗПЛАТНО 30-ДНЕВНО ПЪТУВАНЕ В ЕВРОПА

Това лято 15 000 млади европейци ще имат възможността да пътуват из Европа, за да опознаят богатото културно наследство на континента, предаде пресслужбата на Европейската комисия.
Това ще се случи благодарение на нова инициатива на Европейския съюз, наречена "Открий ЕС" (DiscoverEU). Пътуванията са платени с 12 милиона евро от бюджета на ЕС.

Прочети още...

ОЛГА БОРИСОВА ПОЛУЧИ ОТЛИЧИЕТО „ЗЛАТЕН ВЕК”

На 21 май 2018 г. на официална церемония в Национална галерия „Двореца“  гр. София, Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Сред наградените бе и нашата съгражданка народната певица Олга Борисова – почетен гражданин на гр. Кюстендил, която получи престижното отличие „Златен век” за нейния принос в развитието на българската култура и духовност.

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)